Δελτία τύπου

Σύσκεψη για όλα τα ζητήματα Υγείας του Έβρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλεξανδρούπολη, 9 Οκτωβρίου 2017

Σύσκεψη για τα ζητήματα Υγείας του νομού Έβρου στο Υπουργείο Υγείας

Την Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού, του Αν. Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη, των τριών Βουλευτών του Σύριζα Έβρου, του Διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κ. Αδαμίδη και του Αν.Διοικητή του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, κ. Καρακόλια με θέμα τη συνολική συζήτηση για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας στην περιοχή μας.

Στην εν λόγω συνάντηση τέθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές Υγείας στον Νομό, οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί, αλλά και ο καλύτερος προγραμματισμός και οργάνωση λειτουργίας των νοσοκομείων του νομού, των Κέντρων Υγείας, των νέων ΤΟΜΥ, καθώς και των Περιφερειακών Ιατρείων.

Κατά τη συζήτηση, προτάθηκαν λύσεις και ενέργειες που βελτιώνουν την ποιότητα των δομών Υγείας, ενώ υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την επίλυση καίριων ζητημάτων στα πλαίσια του επερχόμενου προγραμματισμού του Υπουργείου Υγείας.

Ουσιαστικά, υπογραμμίστηκε από τους δυο Διοικητές η αναγκαιότητα της στελέχωσης των νοσοκομείων, τόσο σε επίπεδο νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, όσο και διοικητικού προσωπικού ώστε η διοίκηση και η λειτουργία των μονάδων υγείας, καθώς και η εξυπηρέτηση των πολιτών να καταστεί απολύτως αποτελεσματική και αποδοτική.

Παράλληλα, συζητήθηκε η δρομολόγηση των ενεργειών για την αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, και η επαναλειτουργία του ΠΕΔΥ Αλεξανδρούπολης.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και για την αμεσότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των μονάδων υγείας της Σαμοθράκης, κυρίως την επόμενη μέρα της καταστροφικής πλημμύρας, αλλά και στη συνεχή στήριξη και βελτίωση των δομών, στην ενίσχυση του προσωπικού και σε θεσμοθέτηση κινήτρων. Από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, δόθηκαν μια σειρά δεσμεύσεων προς την επίλυση των ζητημάτων και αξίζει να σημειωθεί πως η πολιτική ηγεσία είναι διατεθειμένη να συνδράμει ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών ώστε οι μονάδες υγείας του νομού Έβρου να εξυπηρετούν ικανοποιητικά τους κατοίκους της περιοχής.

Συγκεκριμένα:

  • Προτάθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες για την ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, και διοικητικό προσωπικό στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, κατάσταση που αποτυπώθηκε σε νούμερα και δόθηκε η δέσμευση για την παρέμβαση σε συνεργασία με την αρμόδια Δ' ΥΠΕ ώστε το νοσηλευτικό προσωπικό της περιοχής να κατανέμεται αναλόγως με τις ανάγκες στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής.
  • Επίσης, γίνεται μια προσπάθεια για την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης ιατρού παθολόγου και ουρολόγου στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.
  • Επαναδιατυπώθηκε το πάγιο αίτημα της αυτονόμησης του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και κοινοποιήθηκε ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την κατάθεση σχεδίου νόμου τους επόμενους μήνες που θα προβλέπει μια συνολική θεσμική αναδιοργάνωση του ΕΣΥ, και των Υγειονομικών Περιφερειών, και θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι απαραίτητες αποσυνδέσεις νοσοκομείων, τα οποία δύνανται να λειτουργήσουν αυτόνομα.
  • Υπογραμμίστηκε η ανάγκη χαρακτηρισμού του ΚΥ Σαμοθράκης ως Άγονο τύπου Α' και σημειώθηκε πως θα εξεταστεί το αίτημα ώστε να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την άμεση στελέχωσή του.
  • Ανακοινώθηκε πως έχει ζητηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ εισήγηση για την επαναλειτουργία κάποιων Περιφερειακών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας (ΠΕΔΥ), συμπεριλαμβανομένου και αυτό της Αλεξανδρούπολης ώστε να αξιοποιηθεί ο εξαιρετικός εξοπλισμός του εργαστηρίου, που παραμένει αυτή τη στιγμή ανεκμετάλλευτος.

Σε κοινό σχόλιο τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου αναφέρουν: «Προκαλέσαμε τη συγκεκριμένη σύσκεψη προκειμένου να συζητηθούν σφαιρικά τα ζητήματα της Υγείας στον Έβρο. Η συνεργασία μας με τους Διοικητές των Νοσοκομείων, αλλά και τους Υπουργούς επιφέρει πάντοτε πολύ θετικά αποτελέσματα, ενώ γεννά και νέες δυνατότητες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε στην περιοχή μας. Πρέπει να σημειωθεί πως οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί καθ' όλη τη διάρκεια των τελευταίων δυο ετών έχουν αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα και ο συνεχής αγώνας για τη βελτίωση της συνολικής κατάστασης θα συνεχιστεί από όλες τις πλευρές, ώστε οι κάτοικοι του νομού μας να εξυπηρετούνται άμεσα και χωρίς προβλήματα. Για τους Βουλευτές και την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η ανασύσταση του Δημόσιου τομέα της Υγείας βρίσκεται πολύ ψηλά στο ενδιαφέρον και τη δράση μας, ώστε να βγούμε από την εποχή της αποδόμησης, της διάλυσης και της συρρίκνωσης που είχαν επιλέξει οι προηγούμενες Κυβερνήσεις».

Το Γραφείο Τύπου

Log in

Γεώργιος, Καϊσας, Γιώργος, Καισας, Βουλευτής, Έβρου, Έβρος, Σύριζα, ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΙΣΑΣ, ΚΑΪΣΑΣ, ΕΒΡΟΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΘΡΑΚΗ, George, Kaisas, MP, syriza, Καΐσας", Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Βουλευτή Έβρου (Σύριζα) κ. Γεωργίου Καΐσα. / The official website of the MP Georgios Kaisas, Syriza Party, Greece.